RÓLUNK ÍRTÁK

Iskolateve, az első és ingyenes on-line helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Árboc? Árbóc! - változnak a helyesírási szabályok

Új helyesírási szabálygyűjtemény várható még az idén. Az MTA által szerkesztett 11. kiadás még 1984-ben jelent meg, ideje volt a frissítésnek. Ami addig egy szó volt, kettő lesz, kötőjelek jönnek-mennek, ami pedig most rövid, megnyúlhat.

Új helyesírási szabálygyűjtemény várható még az idén. A Magyar Tudományos Akadémia által szerkesztett 11. kiadás még 1984-ben jelent meg, ideje volt a frissítésnek. Addig is egy ingyenes programmal ellenőrizhetők ezentúl a fogalmazások az interneten. Az online szótár a magyarhelyesiras.hu címen érhető el.

Hiába keressük majd az új helyesírási szabálygyűjteményben, miként kell írni azt, hogy Lombik Üvegipari Kisszövetkezet, vagy 3 Ft 50 fillér. Ezek - okkal - kikerülnek a tankönyvből, viszont latin betűs idegenszavakból egyre többet talál majd az olvasó. Nyomárkai István professzor, a MTA magyar nyelvi bizottságának elnöke szerint lényegi, elvi módosításokra nem kell számítani.

- Az összetett szavak egyes csoportját érintően, főképpen azoknak az összetett szavaknak az írásában, amelyeket eddig kötőjellel írtunk, azon kívül bizonyos mértékig a kiejtés elvét igyekszünk érvényesíteni, de erről még viták folynak, mint például az „árboc”, ez helyesírásunk szerint rövid "o", viszont mindenki hosszúnak ejti. Komolyabb elvi kérdést is felvet, nevezetesen, hogy mennyiben igazodjon az írás a kiejtéshez. Ez nagyon régi az európai nyelvek történetében. Személy szerint nem vagyok a kiejtés helyes érvényesítésére való törekvés mellett, mert nézetem szerint ez leszoktatja az embereket arról, hogy tudatosan használják a helyesírást, és hogy egyáltalában a nyelvről gondolkodjanak.

A kötőjeles szavak helyesírása körül még viták vannak. Egyes elképzelések szerint a Nobel-díj átadás, vagy az Achilles ín szakadás egybeírandó lenne. De lehet, hogy pl. az Achilles-ín-szakadás mellett dönt a rangos bizottság.

- A végső döntés feltehetően az év második felében lesz, még egy vagy két vitanapot fogunk rendezni. Még néhányan azt mondják, hogy több alternatív választási lehetőséget kell adni. Nézetem szerint a legminimálisabb mértékig lehet csak alternatívákat adni, mert akkor nincs, hogy mihez tartsák magukat a tanárok és nem tudja a gyerek se, akinek az általános iskolában kell a helyesírást elsajátítania. A helyesírást illik tudni és illik megtanulni.

Aki nem tanulta volna meg tökéletesen a helyesírást, most már akár az interneten is ellenőrizheti magát. Az iskolateve.hu portál üzemeltetői megalkották az ingyenes szótárt.

Takács Zoltán:
- Azt tapasztaltuk, hogy számunkra érthetetlen módon nem jelent még meg ilyen tartalom az interneten, viszont igény nagyon nagy mutatkozik rá. Mi is kerestük online-keresőkben, hogy vajon van-e ilyen. Nem találtunk, viszont annál inkább fórumokon arra utaló jeleket, hogy erre elég komoly igény van.

- Csak a szavakat sikerül-e ellenőrizni, vagy mondjuk egy egész szöveget át tud vizsgálni ez a rendszer?

- Ennek a szótárnak kifejezetten az a funkciója, hogy szavak után tudunk érdeklődni, szavakra lehet rákeresni. Hasonlóan lehet használni, mint egy helyesírási szótárt. Az a nagy különbség, ha valaki pl. egy parkban dolgozik, ott használja a számítógépét és a könyvtárát nem viszi magával, az interneten keresztül ott is elérhető ez a szótár. De nem csak a szavakat tartalmazza, hanem az adott szavakra vonatkozó helyesírási szabályokat is megjeleníti. Jelenleg egyébként tesztüzemben fut az oldal. Tapasztalunk apróbb hibákat, ezeket igyekszünk nagyon gyorsan kijavítani.

- Meddig megy el a könyv? Ha jól tudom, legutóbb 84-ben jelent meg Magyar Helyesírási Szabályzat az akadémia által.

- Ez a 11. kiadáson alapul és úgy tudom, hogy ez a legfrissebb.

- Csak addig mennek el Önök, ami a 11. kiadásban szerepel, vagy már bevették azokat az alternatív, vagy köznyelvi, vagy éppen az internet nyelvezetében használatos szavakat is?

- Induláskor kizárólag ez alapján lehet keresni, de folyamatosan szeretnénk bővíteni a szótár keresési lehetőségeit.

- Gondolom, nem csak arról van szó, hogy be van másolva egy tankönyv, és elő lehet hívni belőle szavakat?

- Ez egy program, illetve egy rendszer. Különböző problémákat kellett megoldani. Például mi van akkor, ha valaki egy olyan szóra keres rá, amiről nagyon nem tudja, hogy hogyan kell leírni. Ezt például a "j" betűs és "ly"-os szavaknál úgy tudtuk megoldani, hogy a szótár felismeri a rosszul leírt változatokat is és ez alapján találja meg, majd a helyes találatot jeleníti meg.

- Ki vitte be ezeket a helytelen variációkat?

- Az informatikus kollégák foglalkoztak ezzel. Érdekes munka volt. Egyébként más szavaknál ezt nem tudtuk megoldani, mert itt azért adja magát a rontás lehetősége. Volt arra igény, hogy miért nem ismer fel a program minden szót, amit rosszul írnak le. Itt közel végtelen a lehetősége, hogyan lehet rosszul leírni egy szót. Ezt úgy oldottuk meg, hogy lehet egyrészt ékezet nélkül keresni, lehet szó eleji egyezésre vagy bármilyen egyezésre keresni. Töredékszavakat, ha beír a felhasználó, akkor egy listából kiválaszthatja jó eséllyel azt a szót, amit keresett.

- Mi a lényegi különbség: ha egy szövegszerkesztőre ráteszem a nyelvhelyességi programot, akkor nem ismer fel olyan szavakat, amelyek szerintem létezőek is. Mitől lehet ez a nagy hiányosság ezekben a programokban?

- Nyilván azok a programok sokkal több funkciót kezelnek. Nem csak a szavakat keresik, hanem komplett mondatszerkezeteket is ellenőriznek, ez valószínűleg egy jóval összetettebb feladat vagy munka, mint egy ilyen szótár esetében. A mienk reméljük, hogy egyszerűbb, de pontosabb.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Új szolgáltatással bővül az iskolateve.hu, az eddig is hasznos oktatási portál 2008 őszétől ingyenes online helyesírási szótárral egészül ki

Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás A magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul, gyors segítséget nyújtva a tanárok, diákok és minden érdeklődő munkájához.
Magyarországon jelenleg nemcsak az iskolások, hanem irodai, szerkesztőségi munkák során is sokaknak gondot okoz a helyesírás. Az iskolateve.hu ezt a problémát szeretné orvosolni a most elindult ingyenes online szótárral.
A tanév kezdetével az interneten keresztül bárhonnan, bármikor elérhető oldal eddig példátlan módon nyújt segítséget a helyesírási tanácsadásra vágyóknak. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat találjuk meg a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők, ezen kívül a keresést részletes keresési beállítások segítik.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálról érhető el, vagy közvetlenül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon. Az iskolateve.hu a folyamatosan megjelenő DVD-kiadványokon túl a jövőben további ingyenesen elérhető tartalmakkal is szeretné segíteni a tanárok, diákok és érdeklődők munkáját.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft. Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Helyesírási szótár az interneten

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárat fejlesztői főleg a iskolásoknak, valamint az irodai, szerkesztőségi munkát végzőknek ajánlják.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Jövőre a nájlon is jó lesz

Év végére készülhet el az új helyesírási szabályzat. Ebben elsősorban a kötőjeles szavak és az i-re végződő melléknevek írása változna meg. A Magyar Tudományos Akadémia 11. kiadása legutóbb 1984-ben jelent meg.

Nejlon vagy nájlon? Ki így mondja, ki úgy, mindenestre leírva a nejlon a helyes - legalábbis így volt eddig. A jövőben már az sem vét helyesírási hibát, aki nájlont ír; a készülő helyesírási szabályzatban ugyanis már ez lesz a vonatkozó szabály.
És ez csak egy változás a sok közül - mondta az InfoRádióban Nyomárkai Istvánt, a Magyar Tudományos Akadémia magyar nyelvi bizottságának elnöke, aki részt vesz az új helyesírási szabályzat kidolgozásában.
A Magyar Tudományos Akadémia 11. kiadása legutóbb 1984-ben jelent meg. Míg korábban 20-25 évente kellett újraalkotni a helyesírási szabályzatot, addig ez a technikai fejlődés révén keletkező szavak miatt 10-15 évre rövidül - közölte Nyomárkai István.
A tervek szerint az év végére készülhet el az új helyesírási szabályzat. Addig a 11. kiadást már a világhálón is megtekinthetik. A magyarhelyesiras.hu internetes oldalon a szavak helyesírásáról, a mondatszerkezetek helyességéről, és a vonatkozó szabályokról tudhatnak meg többet.
Hegedűs Zsuzsa és Gál Ildikó

eredeti cikk

Első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Mindenki használ valami megoldást a helyesírás ellenőrzésére. Vannak, akik a Word ellenőrzése nélkül már nem is tudnak helyesen írni, de az egyik közeli ismerősöm viszont azt állítja, hogy őt a Word / Firefox tanította meg helyesen írni (valóban nagyon nem tudott). Most viszont itt egy remek lehetőség: Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el.

Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul. Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Halló - Takács Zoltán

Rövid interjú a bárki által elérhető online helyesírási szótárról, amelynek tesztverziója nemrég látott napvilágot.

A magyarhelyesiras.hu webcímen elérhető szótár mi­lyen forrás alapján ellenőrzi a felhasználók szövegeit?
– Jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia helyesírási szabályzatának tizenegyedik kiadásán alapul, és a szavakon kívül a hatályos helyesírási szabályokat is tartalmazza.

Mióta érhető el a szolgáltatás és milyen a látogatottsága, azaz hányan használták eddig?
– A tesztverzió az elmúlt hetekben került feltöltésre és néhány napja kapott nagyobb nyilvánosságot. Az oldal megjelenésének nagyon erős és rendkívül pozitív a visszhangja. A látogatottság már jelenleg is több ezer fő naponta.

Kiknek szánják a szótárt?
– Magyarországon a magyar nyelv természetesen mindenkit érint valamilyen módon. Kicsit szűkítve a kört is rengeteg embert találunk, akik közvetlenül érintettek: tanárok, tanulók, szerkesztőségi, illetve irodai dolgozók. Nagy előnye az online szótárnak, hogy bárki, bármikor elérheti az interneten keresztül, függetlenül attól, hogy otthon vagy a munkahelyén tartózkodik.

Tervezik-e, hogy nyelvhe­lyességi szolgáltatással is kiegészítsék a szótárt?
– Már a tesztüzem első néhány napja alatt merültek fel olyan igények, hogy bővíthetnénk a szótárat például idegen szavak helyesírásával, de magunk is gondolkozunk rajta, hogyan tudnánk a szótárt továbbfejleszteni.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Ingyenes online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft. Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Hejes belyelentés: magyar helyesírási szótár on-line

Az új internetes helyesírási szótár megbízható és gyors segítséget jelent, ha épp nincs kéznél a könyv, vagy nem bízunk a Word helyesírás-ellenőrző ítéletében.

A magyar nyelv különlegessége és gazdagsága részben folyamatos egyszerűsödésének is köszönhető. Ennek ellenére még ma is sok a talán feleslegesnek tűnő szabály, melyek betartása azonban kultúránk része. Súlyos hibának számít a funkcióval nem rendelkező, hagyományon alapuló "j-ly" (muszáj helyett "muszály") tévesztés, a szóelemzésből fakadó hibák (szokott helyett "szokik") vagy az ismert személyek nevének írása. Más szabályok viszont néha túl bonyolultnak vagy önkényesnek tűnnek, ezért megsértésük sem jár a vétkes erősen negatív megítélésével. (használtruha-vásár helyett "használt ruhavásár"). Hasonlóan kevéssé egységes a meghonosodó idegen szavak, és jövevényszóvá válásuk folyamatában történő írásmód-változások megítélése.
Az internet terjedésével az átlag felhasználó többet ír napi szinten, mint akárcsak 15-20 évvel korábban. Ilyenkor nem egyszer háttérbe szorul a helyesírás szabályainak betartása. Ebben nyújt segítséget a magyarhelyesiras.hu oldalon található helyesírási szótár tesztverziója, mely ingyen érhető el bárki számára. A Magyar Tudományos Akadémia: A magyar helyesírás szabályai c. kiadványának 11. kiadására épülő szótár használata teljesen egyértelmű, ráadásul nemcsak a szavak leírásának módjáról, hanem az adott helyesírási szabályokról is egyetlen kattintással kérhetünk útmutatót.

eredeti cikk

Gondja van a helyesírással? Ellenőrizzen online!

Természetesen nemcsak azoknak hasznos az alábbi szolgáltatás, akiknek állandó problémát jelent a helyesírás, hanem azoknak is, akiknek a munkája megköveteli anyanyelvünk szabályainak pontos ismeretét.

A http://www.magyarhelyesiras.hu oldalon található helyesírási szótár tesztverziója ingyen érhető el bárki számára. A Magyar Tudományos Akadémia: A magyar helyesírás szabályai c. kiadványának 11. kiadására épül, így nyugodtan építhetünk rá mi is, ha mondjuk egy olyan szóösszetételbe futunk bele, amelyről nem tudjuk, miként írják helyesen.
A rendszer használata teljesen egyértelmű, ráadásul nemcsak a szavak leírásának módjáról, hanem az adott helyesírási szabályokról is egyetlen kattintással kérhetünk útmutatót.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Online helyesírási szótár és szabályzat

Úgy látszik, mintha csak »panaszkodni kellett volna«, és máris megjelenik a magyar online helyesírási szabályzat és szótár, melyet találóan a magyarhelyesiras.hu cím mögé rejtettek.

Próbálgattam egy ideig, elég okos a cucc, és azonnal mutatja a hivatkozó szabályt is. Szerintem kéne minél több blogon és fórumon olyat csinálni, hogy hivatkozni az oldalra, mondván ha nem vagy biztos egy szó helyesírásában.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Rövid interjú a bárki által elérhető online helyesírási szótárról, amelynek tesztverziója nemrég látott napvilágot.

A magyarhelyesiras.hu webcímen elérhető szótár mi­lyen forrás alapján ellenőrzi a felhasználók szövegeit?
– Jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia helyesírási szabályzatának tizenegyedik kiadásán alapul, és a szavakon kívül a hatályos helyesírási szabályokat is tartalmazza.

Mióta érhető el a szolgáltatás és milyen a látogatottsága, azaz hányan használták eddig?
– A tesztverzió az elmúlt hetekben került feltöltésre és néhány napja kapott nagyobb nyilvánosságot. Az oldal megjelenésének nagyon erős és rendkívül pozitív a visszhangja. A látogatottság már jelenleg is több ezer fő naponta.

Kiknek szánják a szótárt?
– Magyarországon a magyar nyelv természetesen mindenkit érint valamilyen módon. Kicsit szűkítve a kört is rengeteg embert találunk, akik közvetlenül érintettek: tanárok, tanulók, szerkesztőségi, illetve irodai dolgozók. Nagy előnye az online szótárnak, hogy bárki, bármikor elérheti az interneten keresztül, függetlenül attól, hogy otthon vagy a munkahelyén tartózkodik.

Tervezik-e, hogy nyelvhe­lyességi szolgáltatással is kiegészítsék a szótárt?
– Már a tesztüzem első néhány napja alatt merültek fel olyan igények, hogy bővíthetnénk a szótárat például idegen szavak helyesírásával, de magunk is gondolkozunk rajta, hogyan tudnánk a szótárt továbbfejleszteni.

eredeti cikk

Ingyenes helyesírási szótár a neten

Megjelent az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu, és a magyarhelyesiras.hu oktatási portálon. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul. Nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is megjeleníthetők.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft. Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft. Az online helyesírás szótár a iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Az első ingyenes online helyesírási szótár a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárat fejlesztői főleg a iskolásoknak, valamint az irodai, szerkesztőségi munkát végzőknek ajánlják.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik.

Az online helyesírás szótár a www.magyarhelyesiras.hu oldalon elérhető.

eredeti cikk

Ingyenes online magyar helyesírási szótár készült

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Új szolgáltatással bővül az iskolateve.hu, az eddig is hasznos oktatási portál 2008 őszétől ingyenes online helyesírási szótárral egészül ki. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás A magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul, gyors segítséget nyújtva a tanárok, diákok és minden érdeklődő munkájához.

Magyarországon jelenleg nemcsak az iskolások, hanem irodai, szerkesztőségi munkák során is sokaknak gondot okoz a helyesírás. Az iskolateve.hu ezt a problémát szeretné orvosolni a most elindult ingyenes online szótárral.
A tanév kezdetével az interneten keresztül bárhonnan, bármikor elérhető oldal eddig példátlan módon nyújt segítséget a helyesírási tanácsadásra vágyóknak. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat találjuk meg a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők, ezen kívül a keresést részletes keresési beállítások segítik.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálról érhető el, vagy közvetlenül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon.
Az iskolateve.hu a folyamatosan megjelenő DVD-kiadványokon túl a jövőben további ingyenesen elérhető tartalmakkal is szeretné segíteni a tanárok, diákok és érdeklődők munkáját.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Új szolgáltatással bővül az iskolateve.hu, az eddig is hasznos oktatási portál 2008 őszétől ingyenes online helyesírási szótárral egészül ki.

Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás A magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul, gyors segítséget nyújtva a tanárok, diákok és minden érdeklődő munkájához.  Magyarországon jelenleg nemcsak az iskolások, hanem irodai, szerkesztőségi munkák során is sokaknak gondot okoz a helyesírás. Az iskolateve.hu ezt a problémát szeretné orvosolni a most elindult ingyenes online szótárral.

A tanév kezdetével az interneten keresztül bárhonnan, bármikor elérhető oldal eddig példátlan módon nyújt segítséget a helyesírási tanácsadásra vágyóknak. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat találjuk meg a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők, ezen kívül a keresést részletes keresési beállítások segítik.

Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálról érhető el, vagy közvetlenül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon.

Az iskolateve.hu a folyamatosan megjelenő DVD-kiadványokon túl a jövőben további ingyenesen elérhető tartalmakkal is szeretné segíteni a tanárok, diákok és érdeklődők munkáját

eredeti cikk

Helyesírás szolgálatában az internet

Ingyenes online magyar helyesírási szótár készült az iskolateve.hu vizuális oktatási portál gondozásában.

A portál működtetői az internetet (amely a kimutatások szerint általában negatív hatással van a helyesírásra) ezúttal a helyesírás szolgálatába állítják, az iskolakezdéssel párhuzamosan induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak a 11. kiadásán alapul.

A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők, így a felhasználók a magyar nyelvtan általános szabályait is elsajátíthatják. A keresést részletes beállítások könnyítik meg.

A helyesírási szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető. Romániában is egyre több kimutatás jelenik meg a média és az internet nyelvrontó hatásáról, a CNA az utóbbi időben több programot is meghirdetett a médiában történő nyelvőrzés és helyes beszéd promoválására.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.

A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.

Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Itt az online helyesírási szótár!

Néhány napja elérhető a Magyar Tudományos Akadémia helyesírási szabályzatán alapuló szótár online verziója, mely a szavakon kívül a hatályos helyesírási szabályokat is tartalmazza. A szolgáltatás máris rendkívül népszerű, az oldal napi többezer fős látogatottságot számlál.

eredeti cikk

Ingyenes helyesírási szótár a neten

Megjelent az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu, és a magyarhelyesiras.hu oktatási portálon.

Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul. Nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is megjeleníthetők.

eredeti cikk

Helyesírási szótár az interneten

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul. Az internetes szótárat fejlesztői főleg a iskolásoknak, valamint az irodai, szerkesztőségi munkát végzőknek ajánlják.

A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik.

Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Online helyesírási ellenőrző

A www.magyarhelyesiras.hu oldalon található helyesírási szótár tesztverziója ingyen elérhető bárki számára.

A Magyar Tudományos Akadémia: A magyar helyesírás szabályai c. kiadványának 11. kiadására épül, így nyugodtan építhetünk rá mi is, ha mondjuk egy olyan szóösszetételbe futunk bele, amelyről nem tudjuk, miként írják helyesen.

Természetesen nemcsak azoknak hasznos ez a szolgáltatás, akiknek állandó problémát jelent a helyesírás, hanem azoknak is, akiknek a munkája megköveteli anyanyelvünk szabályainak pontos ismeretét.

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu oktatási portálon érhető el. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul.

Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.

A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők.

A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft. Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető.

eredeti cikk

Hejes belyelentés: magyar helyesírási szótár on-line

Az új internetes helyesírási szótár megbízható és gyors segítséget jelent, ha épp nincs kéznél a könyv, vagy nem bízunk a Word helyesírás-ellenőrző ítéletében...

eredeti cikk

Helyesírási szótár ingyen

Mindenki használ valami megoldást a helyesírás ellenőrzésére. Vannak, akik a Word ellenőrzése nélkül már nem is tudnak helyesen írni, mások a Word/Firefox-ra esküsznek. Most viszont itt egy újabb remek lehetőség.

Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul. Az internetes szótárra bizonyára haszonnal klikkelnek rá az iskolások, valamint az irodai és szerkesztőségi munkát végzők is.
A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők. A keresést részletes beállítások segítik - adta hírül az Open Gates Hungary Marketingkommunikációs és Szolgáltató Kft.
Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálon kívül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon is elérhető

eredeti cikk

Online (on-line?) magyar helyesírási szótár

Valószínű, hogy sok diák régi vágya teljesül az ingyenes online helyesírási szótárral. Azért csak módjával.

Mint azt a sajtó hírül adta, végre van ingyenes magyar helyesírási szótár az interneten. Gyorsan kipróbáltuk. Nem szabad csodára számítani. Szóalakokat csak egyezés alapján lehet keresni, tehát hibás alakot nem javít. Viszont tisztában van vele, hogy a történelemtanárt egybe írjuk. Sajnos az olyan hírhedt szerkezetek, mint munkaerő-piaci, pedagógus társadalom egyelőre készületlenül érik a szolgáltatást… Sajnos arra sem ad tippet, hogy hogyan írjuk le azt, hogy online (on-line?).

A szótár itt érhető el: http://www.magyarhelyesiras.hu/

eredeti cikk

Ingyenes az első online helyesírási szótár

Új szolgáltatással bővül az iskolateve.hu, az eddig is hasznos oktatási portál 2008 őszétől ingyenes online helyesírási szótárral egészül ki.

Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás A magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul, gyors segítséget nyújtva a tanárok, diákok és minden érdeklődő munkájához.

Magyarországon jelenleg nemcsak az iskolások, hanem irodai, szerkesztőségi munkák során is sokaknak gondot okoz a helyesírás. Az iskolateve.hu ezt a problémát szeretné orvosolni a most elindult ingyenes online szótárral.

A tanév kezdetével az interneten keresztül bárhonnan, bármikor elérhető oldal eddig példátlan módon nyújt segítséget a helyesírási tanácsadásra vágyóknak. A szótár különlegessége, hogy nemcsak a szavakat találjuk meg a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is egy kattintással megjeleníthetők, ezen kívül a keresést részletes keresési beállítások segítik.

Az online helyesírás szótár a www.iskolateve.hu vizuális oktatási portálról érhető el, vagy közvetlenül a www.magyarhelyesiras.hu oldalon. Az iskolateve.hu a folyamatosan megjelenő DVD-kiadványokon túl a jövőben további ingyenesen elérhető tartalmakkal is szeretné segíteni a tanárok, diákok és érdeklődők munkáját.

eredeti cikk

Ingyenes helyesírási szótár a neten

Megjelent az első ingyenes online helyesírási szótár az iskolateve.hu, és a magyarhelyesiras.hu oktatási portálon. Az iskolakezdéssel egy időben induló szolgáltatás a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadásán alapul. Nemcsak a szavakat lehet megtalálni a gyorskeresővel, hanem az adott szóra vonatkozó helyesírási szabályok is megjeleníthetők.

eredeti cikk

A Festina a karórák rendkívül széles választékát kínálja: digitális órák, analóg órák, chronographok, bőr, rozsdamentes acél, titánium és arany kivitelben. Függetlenül attól, hogy melyik modellt választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy személyiségünk kisugárzását hosszú időn át pozitívan befolyásolja. A festina legkeresettebb órái közé tartozik a Festina Tour De France kollekció, amely a neves kerékpárverseny hivatalos órája. Bevezetése óta különleges helyet tudhat magáénak a sportórák körében.

Festina órák a Karóra Centrumban | Festina férfi karóra | Festina női karóra
Festina órák a Karóra Üzletben | Festina férfi karóra | Festina női karóra

TESZTVERZIÓ • 2011 Sprinter Plusz •